Een siervijver als oase van rust in je tuin

Wil je van je tuin een plek maken om echt tot rust te komen, dan is een siervijver de juiste keuze. Alle elementen van de natuur komen er samen en je geniet het jaar rond van de prachtige biodiversiteit die een vijver met zich meebrengt. 

Waarom een siervijver?

Een natuurlijke sfeermaker

Een natuurlijke vijver is een unieke eye catcher in je tuin. Doordat je een ruime keuze aan vormen en afwerkingen hebt, kan je een siervijver perfect integreren in je tuin en vormt het een passend geheel met de stijl van je woning.

 

Energiezuinige vijver

Een siervijver reinigt zichzelf, door de aanwezigheid van de juiste planten en dieren in het water. Hierdoor heb je geen nood aan – vaak dure – reinigingsmiddelen. Bovendien zijn vijverpompen tegenwoordig erg energiezuinig, zodat ze weinig verbruiken.

 

Een siervijver boost de biodiversiteit

Dit extra natuurelement in je tuin trekt nieuwe tuinbewoners aan. Vogels en insecten komen drinken of pootje baden en vinden er voedsel. Ook in het water barst het – naast de optionele vissen – van het leven door de micro-organismen die ontstaan in het water.

 

Soorten siervijvers

Natuurlijke siervijver

Wil je het gevoel creëren dat je zwemvijver volledig opgaat in je tuin? Dan kies je voor een natuurlijke zwemvijver. De oevers lopen naadloos over in de rest van je tuin.

Moderne siervijver

Hou je toch van een moderne touch en laat je graag je siervijver opvallen? Dan kies je voor de strakke lijnen en betegeling van een moderne vijver.

Siervijver met vissen

Maak het plaatje compleet met vissen in je siervijver. Een visvijver moet minstens 80 cm diep zijn en voorzien zijn van een filterpomp om het water zuiver te houden.

{

Wil je een siervijver aanleggen?

Neem contact op