Lipseinde 23 - 2330 Merksplas

+32(0)496 85 70 26 +32(0)473 86 71 82

Terras aanleggen

In de zomer gezellig met vrienden en familie thuis op terras zitten. Klinkt geweldig, niet? Wij leggen jouw droomterras aan met de grootste precisie en expertise.

Materialen

Een terras kan in verschillende materialen aangelegd worden. Zo heb je terrassen in hardsteen, betontegels, keramische tegels en klinkers. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen.

Hardsteen is een soort natuursteen en is erg duurzaam en stabiel. Blauwe hardsteen wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij de aanleg van terrassen omdat het een mooie blauwgrijze tint heeft. De prijs voor dit soort steen is iets hoger, vooral die van Belgische hardsteen.

Betontegels zijn ook erg duurzaam en sterk. Daarnaast is de prijs ook aantrekkelijk omdat het aanleggen van een terras in betontegels niet zo ingewikkeld is. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kan je terras perfect bij de stijl van je huis passen.

Keramische tegels zien er modern en stijlvol uit en ze bestaan in verschillende prints en dessins. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk te onderhouden en duurzaam. Dit soort tegels zijn iets duurder en moeten op een stabiele ondergrond geplaatst worden. Het zijn vrij dunne tegels die anders kapot kunnen vriezen in de winter.

Een terras in klinkers is het goedkoopst en kunnen in verschillende patronen gelegd worden. Zo krijg je toch een unieke uitstraling met dit veelgebruikt materiaal. Het leggen van klinkers is toch een tijdsintensief proces, wat de prijs wel iets hoger maakt.

Er bestaan nog veel meer soorten materialen voor de aanleg van je terras en wij staan je graag bij met keuze van het juiste materiaal.

We helpen je graag verder