Lipseinde 23 - 2330 Merksplas

+32(0)496 85 70 26 +32(0)473 86 71 82

Rioleringssystemen voor de privéwoning

Gehaco zorgt voor de aanleg van buitenriolering en het herstellen of vervangen van oude rioolbuizen. Daarnaast plaatsen we straatkolken en afvoergeulen in polyesterbeton en zorgen we voor een gescheiden rioleringssysteem voor hemel- en afvalwater.

Aanleg buitenriolering en herstellen of vervangen oude rioolbuizen

Elke woning heeft een rioolaansluiting om het afvalwater mooi af te voeren. Wij leggen je buitenriolering rond je woning en herstellen of vervangen ook je oude rioolbuizen.
Heb je een verstopte riolering, dan kan het zijn dat deze aan vervanging toe is. Wij herstellen en vervangen ook oude rioolbuizen.

Plaatsen van straatkolken en afvoergeulen in polyesterbeton

Bij hevige regenbuien kan het zijn dat het water niet goed wordt afgevoerd bij je woning. Om te voorkomen dat er grote plassen regenwater voor je deur komen te staan, plaatsen wij jouw putdeksels, straatkolken en afvoergeulen in polyesterbeton. Deze kunnen tot wel 30 ton gewicht dragen.

Gescheiden rioleringssysteem hemelwater en afvalwater

Het scheiden van regen- en afvalwater is verplicht. Vlarem 2, een wet in verband met milieuvergunningen verbiedt het lozen van afvalwater in een riolering die uitsluitend bedoeld is voor regenwater en omgekeerd.

Wil je een septische put die je sanitair afvalwater reinigt of een regenwaterput die het regenwater verzamelt zodat je dit kan hergebruiken? Wij zorgen voor het opmetsen van deze putten en plaatsen ook putdeksels.

Waarom je een gescheiden rioleringssysteem moet hebben? Naast het feit dat dit verplicht is, zijn er ook veel voordelen aan verbonden voor jou en voor het milieu. We consumeren minder drinkwater, waardoor de watervoorraden gegarandeerd blijven. Wateroverlast vermindert ook doordat rioleringsstelsels worden ontlast. Daarnaast moet er minder afvalwater gezuiverd worden. Nog een groot voordeel dat je meteen merkt: je bespaart een flink bedrag op je drinkwaterfactuur.

Materialen

Voor al onze rioleringswerken zorgen wij voor de meest hoogwaardige materialen. Zo werken we met pvc-buizen van de hoogwaardige kwaliteit SN4 en SN8. Het verschil tussen deze soorten buizen ligt vooral bij de wanddiktes. SN staat voor “nominale ringstijfheid”. Hoe stijver de buis, hoe meer druk er kan uitgevoerd worden. Zo zijn SN4 pvc-buizen vooral geschikt voor plaatsing op en rond woningen en bedrijfspanden.

Contacteer ons voor meer informatie

We helpen je graag verder